Aanmelden
 
 zevergem.org 

  Skip Navigation LinksStartpagina > Koor Suverlike > Jubileum Concert 2008

SUVERLIKE EN SUVERKLIEKSKE BEROEREN NOKVOLLE KERK

 • Jubileum Concert 15 jaar (2008)

  Op zaterdag 27 september jl. vierde het parochiaal zangkoor Suverlike in uitgesteld relais haar 15de verjaardag. Het was reeds lang op voorhand aangekondigd, maar die zaterdag was het zover. Enkele dagen voor het concert stuurde de bezieler en dirigent Daniel Vanrysselberghe een mailtje dat het volledig was uitverkocht.
  Omstreeks 18.30u. liep de kerk al aardig vol en de sfeer zat er onmiddellijk in. Veel blije gezichten kleurden de kerk. Zowel de koorleden van Suverlike als de kinderen van Suverkliekske stonden paraat om het beste van zichzelf te geven.

  Om 19.01u stipt opende Piet het concert en trok hij alle registers open voor het Toccata in F van C.M. Widor. Suverlike stond intussen achteraan in de kerk klaar om hun tocht naar het podium aan te vatten. Twee bevallige presentatrices, Maria Philips en Marianne Aerssens, brachten in dialoogvorm de geschiedenis van het koor tot leven.

        

  Na hun eerste woordje introduceerden ze con brio de supergeconcentreerde dirigent Daniel Vanrysselberghe.
  Het programma stak vol afwisseling. Het jubileumconcert kreeg immers de passende titel "Alle tongen en talen".

        

  Na het eerste vrij ernstige deel met Latijnse en Nederlandstalige gezangen, was het tijd voor de jonge tongen. Vol vuur en enthousiasme slaagde Suverkliekske, het kinderkoor van de Vrije Basisschool, erin om de hele kerk met hun liederen te begeesteren.

  Onder de vaardige leiding van Sanne Vermeeren en Ilse De Cnuydt kwamen de mooie kinderstemmetjes tot hun recht.
  Het hek was pas helemaal van de dam toen de Afrikaanse ritmes het kerkgebouw deden daveren op haar grondvesten. Zeker toen Suverlike en Suverkliekske de stemmen in elkaar sloegen, was de uitbundigheid niet meer te stoppen. De solistes Nel, Emilie en Veerle deden daar nog een schepje bovenop. Af en toe brak er een spontaan applaus los.

        

  Het was duidelijk. De interactie tussen uitvoerders en luisteraars was compleet. Het werd een waar muziekfestijn.
  Ook de gospels oogstten veel bijval. Het is een specialisatie van het zangkoor geworden. Nu eens heel ingetogen, dan weer bruisend van energie brachten beide koren de gospels tot leven.
  Met "This little light of mine" sloot het concert af. Het enthousiasme van de aanwezigen was zo groot, dat er een staande ovatie volgde. Het orgelpunt en de hoogste graad van waardering voor de maandenlange inspanning van zoveel vrijwilligers! Als bisnummer kreeg de kerk "My God is a good God" cadeau.
  Na het concert regende het felicitaties en ontwaarde je overal glunderende gezichten. De kinderen van Suverkliekse bedankten op hun beurt de juffen Sanne en Ilse.

        

  Het was goed geweest. Dank aan allen die op een of andere manier bijdroegen tot het welslagen van dit uniek gebeuren!Copyright 2001-2008 - www.zevergem.org © Jean Paul Mertens.
Voor meer inlichtingen betreffende deze site: webmaster@zevergem.org

 Deze site is reeds maal bezocht sedert 28/04/2001